søndag den 8. januar 2012

HistorieFortælling

Her kommer lige en historie jeg ville dele med Jer, bemærk venligst at den er fortalt
med et glimt i øjet.

Det i nu skal høre er en autentisk historie fra et lille samfund ved navn Ørre, som ligger mellem Aulum og Herning. Historien finder sted i 60`erne, lang tid før verdens eneste supermagt USA fik en mørk president, og lang tid før at storebror Benny fik krøller.

"Første gang Kaj så en neger" 

Det var en dejlig morgen på den lille gård i Ørre. Lille Kaj vågnede som sædvanligt lidt i 7 og hans storebror Benny var allerede på vej ud af sengen, han skulle i marken og hjælpe. 
Udenfor skinnede solen allerede, og fuglene kvidrede det smukkeste de havde gjort i rigtig lang tid. Kaj vidste det ville blive en god dag, han elskede de lune sommer morgener, de havde nemlig ingen varme på værelset, så det var ikke altid lige let at komme ud af sengen.

Ørre Kirke - Hvor jeg i øvrigt er døbt.
Dagen før, var rygterne gået fra gård til gård i det lille samfund. En af pigerne i byen havde fået en ny kæreste, men det var ikke en helt almindelig kæreste, det var nemlig en neger. Spændingen spredte sig hurtigt blandt børnene i byen, han ville  komme til byen næste dag.

Endelig var dagen kommet, Kaj og de andre børn i byen var mødtes på et hemmeligt sted. De havde hørt at kæreste parret skulle ud og spadsere en lille tur i området. Kaj og de andre børn fandt et taktisk placeret sted, hvor kæreste parret højst sandsynligt ville komme forbi. 
De havde ret, indenfor ganske kort tid travede parret lige forbi de måbende børn. Det var en stor oplevelse for dem alle og første gang at mange af dem så en neger. 

Denne historie handler ikke om mennesker med en anden hudfarve, den handler om den udvikling verdenen er gået igennem de sidste halvtreds år. Det er fantastisk at høre om første gang ens far så en neger!
Det er fuldstændig surrealistisk at nogen skulle kunne huske det i dag, heldigvis for det, globaliseringen er kommet for at blive.

Vi kender alle de episoder som vi kan huske fra vores barndom, dette er en af dem min far kan huske, han er i dag blot 55 år gammel.Ingen kommentarer:

Send en kommentar